Tekmovanje parov

Tekmovanje parov

Navkljub grozeči Koroni je bila v soboto, 19. 9. 2020 v Kamniku izvedena “krstna uprizoritev” tekmovanja parov v Bocci. Tekmovanje parov je nadomestilo dosedanje tekmovanje ekip, ki smo ga bili vajeni v prejšnjih letih.

Zaradi vseh nevšečnosti, ki jih povzroča ta nesrečni virus, se je tekmovanja udeležilo le 8 parov. Tako so bili pari razvrščeni v dve tekmovalni skupini A in B; vsaka s po štirimi pari.

Znotraj skupin so pari tekmovali vsak z vsakim. Prva dva para iz obeh skupin sta nato tekmovala v polfinalnih in finalnih dvobojih za razvrstitev od 1. do 4. mesta, tretje in četrto uvrščeni par v skupini pa sta tekmovala v polfinalnih in finalnih dvobojih za razvrstitev od 5. do 8. mesta.

Navkljub okrnjeni konkurenci se je tekmovanje izkazalo kot zelo zanimiva zamenjava za tekmovanje ekip, tako da lahko upravičeno pričakujemo, da bo v naslednjih letih le še pridobivalo na priljubljenosti.

Krstna zmagovalca v tekmovanju parov sta postala Niko in Timi Čižek, ki sta v finalu po izredno izenačeni, dramatični in tudi obojestranko kvalitetni igri premagala še drug družinski par Matjaža in Natašo Bartol. Bronasti medalji sta osvojila Prekmurca Bojan Poredoš in Želko Flisar, ki sta v borbi za tretje mesto premagala Kranjski par Anže Snedic in Tina Košmrlj.

Vsi štirje omenjeni pari so se s tem uvrstili tudi na državno prvenstvo, ki bo (če bo Covid dopuščal) na vrsti kot zadnje letošnje dejanje Boccie, na prvo soboto v novembru.

Poročilo s tekmovanja

Leave a Reply