Državno prvenstvo 17.11.2018

Državno prvenstvo 17.11.2018

V soboto 17.11.2018 smo uspešno zaključili deveto sezono boccie-balinanja za osebe z invalidnostjo. V Kamniku (telovadnica CIRIUS Kamnik) je potekalo državno tekmovanje na katerem se je med seboj v šestih kategorijah pomerilo devetnajst klasificiranih, štirje neklasificirani tekmovalci ter štiri ekipe, ki so dosegli najvišje število točk na dveh ligaških tekmovanjih za posameznike in enem za ekipe. Tekmovanje je organiziral ZŠIS-POK, izvajalec Zveza Sonček so.p. in Športno društvo Sonček.
Odigranih je bilo 39 tekem.

Med klasificiranimi tekmovalci se je v kategoriji BC1 najbolj izkazal in tako dosegel prvo mesto Boris Sever (Sonček Celje), drugega mesta pa se je zelo razveselila Štefka Peklar (Sonček- Mariborsko društvo za CP). Tretje mesto je pripadlo Denisu Briclju (Sonček Rožanska), četrtega mesta pa se je razveselila Ema Grbič (Sonček Kranj).

V kategoriji BC2, je zlato medaljo odnesel Lojze Bovhan ( Sonček Šiška), srebro je pripadlo Fabiu Rizziju (Obalno društvo za cerebralno paralizo), bron si je priigral Bojanu Poredošu (Pomursko društvo za cerebralno paralizo).

V kategoriji BC3, kjer igralci igrajo z rampo oz. prilagojenim žlebom in astistentom, je prvo mesto dosegel Jakob Škantelj (Klub balinar), drugo mesto je dosegel Gašper Kalajzič (Cirius Kamnik), tretje mesto je osvojila Nika Škof (Cirius Kamnik), četrto mesto pa je osvojil Zikret Hirkić (Cirius Kamnik).

V kategoriji BC4, se je zopet kot najboljši izkazal Matjaž Bartol (iz Društva Distrofikov Slovenije), ter tako potrdil svojo prevlado, saj je zmagal na obeh ligaških tekmovanjih. Srebrno medaljo je na Koroško odnesla Tatjana Strmčnik (članica društva Distrofikov Slovenije), bronasto medaljo si je priigral Niko Čižek (član društva Distrofikov Slovenije), četrto mesto pa je dosegla Nataša Bartol (iz Društva Distrofikov Slovenije). 

V kategoriji BC5 je zlato medaljo osvojil Adam Dmitrović (Društvo paraplegikov Ljubljana), srebro je šlo v roke Blaža Adamljeta (Cirius Kamnik), bron je osvojil Tim Vodnik (Sonček Kranj), četrtega mesta, pa se je veselil Erik Jan Jarec (Cirius Kamnik) .

Timotej Čižek (iz Društva Distrofikov Slovenije) je osvojil zlato medaljo, ter si tako več kot zaslužil naziv državnega prvaka med neklasificiranimi tekmovalci. Drugega mesta se je zelo razveselila Lena Vraničar iz društva (Sonček Kranj), tretje mesto je osvojila Katarina Bulič (Sonček Rožanska), četrto mesto pa je pripadlo Timoteju Šošu ( Pomursko društvo za cerebralno paralizo).

Med štirimi ekipami se je najbolje na državnem prvenstvu odrezala ekipa Društva Distrofikov Slovenije, ki so jo sestavljali Matjaž Bartol, Nataša Bartol, Timotej Čižek. Člani ekipe Banditi 50+ v sestavi Niko Čižek, Tatjana Strmčnik, Adam Dmitrović so visoko dvignili pokal za drugo mesto. Pokal za tretje mesto so dvignili člani ekipe Cirius 1 v sestavi Blaž Adamlje, Rebeka Rotovnik, Gašper Kalajžič, Peter Hvastija. Priznanje za četrto mesto pa je dobila ekipa Sonček Šiška v sestavi Lojze Bovhan, Denis Čatak, Mojca Maček, Sanel Rebronja, Andreja Golob.

Rezultati po točkah:

https://boccia.si/liga-2018/

Galerija:

https://boccia.si/galerija/gallery/dp-2018/

 

 

Leave a Reply