Ligaško tekmovanje v letu 2024

Ligaško tekmovanje v letu 2024

Letošnje ligaško tekmovanje v dvoranskem balinanju (Boccia) bo potekalo po nekoliko drugačnem sistemu, kot smo ga bili vajeni v preteklih letih.

V vsaki kategoriji bo samo ena tekmovalna skupina, v kateri bodo nastopali vsi tekmovalci iz te kategorije. Tekmovali bodo po sistemu vsak z vsakim. Na prvih treh turnirjih posameznikov bo tako vsak tekmovalec igral z vsemi ostalimi tekmovalci iz svoje kategorije. Na posameznem turnirju bo vsak tekmovalec odigral po tri dvoboje (v kategorijah BC1 in BC3 pa po dva ali tri dvoboje).

Četrti turnir posameznikov bo predstavljal tako imenovani »play-off« (ali po naše končnico), kjer se bodo za zmagovalca lige v polfinalnih in finalnih dvobojih pomerili štirje najbolje uvrščeni na ligaški lestvici. Podobno se bodo v končnici za mesta od 5 do 8 pomerili peto, šesto, sedmo in osmo uvrščeni tekmovalec na ligaški lestvici.

V kategoriji BC1, kjer nastopa nekoliko manj tekmovalcev, se bo skozi celotno sezono tekmovalo po dvokrožnem sistemu (torej vsak bo z vsakim igral po dvakrat), v vseh ostalih kategorijah pa po enokrožnem sistemu (vsak se bo z vsakim pomeril po enkrat).

Izjema bo kategorija OPEN, v kateri bosta dve skupini A in B. V skupini A bo nastopalo 10 najbolje uvrščenih tekmovalcev iz lanskega ligaškega tekmovanja, v skupini B pa tekmovalci, ki so bili v lanskem ligaškem tekmovanju na koncu uvrščeni slabše od desetega mesta. Seveda pa bo znotraj obeh skupin A in B vsak tekmovalec preko treh turnirjev igral z vsemi ostalimi tekmovalci v skupini.

V končnici se bodo prvi štirje iz skupine A med seboj pomerili za zmagovalca lige, od peto do osmo uvrščeni v skupini A pa za mesta od 5 do 8. Zadnji (deseto uvrščeni ) v skupini A se bo naslednje leto moral preseliti v skupino B, zmagovalec skupine B pa si bo priboril v naslednjem letu napredovanje v skupino A. V končnici se bosta pomerila tudi deveto uvrščeni iz skupine A in drugo uvrščeni iz skupine B za obstanek oziroma napredovanje v skupino A za naslednje leto.

RAZPORED TURNIRJEV V LETU 2024

  • 1, tekmovanje posameznikov: sobota, 16. marec 2024 (Kamnik)
  • 2, tekmovanje posameznikov: sobota, 20. april 2024 (Kamnik)
  • 3, tekmovanje posameznikov: sobota, 8. junij 2024 (Kamnik)
  • Play-off: sobota, 14. september 2024 (Kamnik)
  • Tekmovanje ekip in parov: sobota, 12. oktober 2024 (Kamnik)

DRŽAVNO PRVENSTVO 2024

  • Posamezniki: sobota, 3. november 2024 (Puconci)
  • Ekipe in pari: sobota, 30. november 2024

RAZPIS 15. LIGAŠKEGA PRVENSTVA IN TEHNIČNI PRAVILNIK

Leave a Reply